Ontspanningstherapie

Hebt u last van pijn of spanning waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is? Heel veel pijn- en spanningsklachten worden veroorzaakt door stress.
Er kunnen diepgaande spanningspatronen in uw lichaam zijn ontstaan tijdens stressvolle perioden. Maar het kunnen ook alledaagse zaken \zijn, waar u extra sterk op reageert. Door een jarenlange opbouw van kleine frustraties kunnen er ook spanningspatronen ontstaan.
Deze spanning houdt u vast, zonder dat u zich dat realiseert. De spanning is er helemaal bij gaan horen en u herinnert u het verschil met vroeger niet meer. Daardoor komt u er ook niet toe om u op die (pijnlijke) plekken te ontspannen. Een plek die voortdurend gespannen is, gaat pijn doen op een gegeven moment.
Nu zijn er vele manieren om hier verlichting in te brengen, zoals: fysiotherapie, yoga, massage, reiki.
Maar....... Het is effectiever om een manier te weten om jezelf te kunnen helpen.
Dat betekent dat u kunt leren om u, vanuit uzelf, te ontspannen. Dat leert u in feite met yoga ook. Het verschil met de onderhavige methode is, dat u dat hiermee veel grondiger leert.
Deze ontspanning gaat dieper en heeft daardoor een groter genezende werking. Samen gaan we op zoek naar wat voor u de beste benadering is. In het begin kan ontspanning een heerlijke, maar ook een vreemde gewaarwording zijn.
Om te kunnen ontspannen is het van belang om het hele lichaam te leren aanvoelen, van binnenuit. Dus niet alleen de pijnlijke plekken. Daarom bestaat een behandeling uit drie onderdelen: onderzoek van uw klacht(en) bewustwording van het lichaam dmv lichte oefeningen,aangepast aan uw klachten diepe ontspanning dmv verschillende ontspanningstechnieken
Ondersteuning met oefeningen en cassettebandjes voor thuis.
Copyright: evanaller
Contact & E-mail
Evelien van Aller
Gz-Psycholoog
Nijmegen Lent
Tel: 024-3020017